Perasaan nak raya?

by - 23:21:00

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Assalamualaikum dan selamat malam. Hekhek.

Malam ni aku pon mengagahkan diri weh even kerja berlunguk jangan tanya la. Kerja kursus tahun ni saja ada dua dah la subjek dedua tough. Sado macam aku kot? Hikhiks. Cer tengak meja di disediakan untuk ruang tamu digunakan olehku hahahaha. Anak mak ayah kan semua lagi student haha. Okay si kucing kesayangan pun nak bertengek malam ni. 


Okay tu cuma santapan malam saja. Hm perasaan ni sendiri datang. Bila dah besar, serius talk perasaan nak raya memang takdak lengsung. Dah rasa kosong haha, kiranya macam tak kisah pon dah tentang baju raya, kasut raya, tudung raya dan semuanya berkaitan raya. Bagi aku sekarang, kalau ada adalah, kalau takdak takdaklah. Pelik kan, aku sorang atau semua remaja rasakan sedemikian. Kipidap gais, bagi respond ples!

Kalau dulu laa semasa aliran perdana, lingkungan umur 7 tahun sehingga 17 tahun kalau takdak baju raya, serupa orang tak betul. Merengeh je keja dekat mak pak. Well masa masa alam pertumbuhan katanya. Tapi sapa tak rindu zaman reraya dulu, orang datang rumah pon boleh dapat duit raya, Hihihihihi. Masa tu, kumpul duit rasa sapa paling banyak antara adik beradik, comfirmlah si abang dan kakak lebih. Mihmihmih.
Raya tahun pon tak lengkap lagi anak nyais ni. Tak lengkap hidupku lagi. Yelah, kakak aku tak dapat cuti ketika hari raya di Malaysia. Dia kena masuk kelas pada 1 syawal tu, kesian tapi tulah ilmu kena kejaq kan. Tapi tahun ni merupakan tahun last kakak di Jepun. Tahun ni pon, masih beraya 5 beranak ja, tapi bila dicampurkan dengan si comel [kucing] cukupla 6 beranak, lawak hambar. hahahahha.
Dah tayah lah cakap cerita sedih, meh kita warnakan diri kita dengan minggu terakhir ramadhan. Minggu orang dah start menguli tepung dan sebagainya, tapi sebaliknya aku hanya menguli tangan untuk masuk ke perut sendiri. Hahahahah. 

Semalam dan buat puding karamel. Senang gila gila la. Not bad la bagi aku. Nak resepi? Google lah, aku pon google. Kehkeh, cuba buat gais. Keluarkan bakat yang ada. Hihihihi. Nah terliur sikit tengok....

Dekat sekolah tadi dah search resepi nak buat spageti kabonara. Memang terliur laa, Jangan kata apa. Hahahahaha. Ni pon aku mintak resepi daripada cikgu. Sedap sebab kuah dia sendiri bikin. Cuma guna susu cair, sup cendawan dalam tin tu, lepastu letak meatball, sosej dan sebagainya, nak pedas jangan lupa letak lada bebanyak, hahaha. 

Gambarnya mana? Belum bikin dong...esok petang lepas balik sekolah....Berbuka ala ala western la besok...hikhik...okay dahh la, selamat malam :)


Jum ke kedai rakyat 1 Malaysia. Bajet students like us ;)
Anak ketiga Nyais dan Sharifah. Hihihi.
Lots of love ecahh,

You May Also Like

8 Comments

  1. wuwuwu puding karamel.
    ecahh samaaaaa, preparation kalini hambar, takdak semangat nak raya. waaaaa :(

    ReplyDelete
  2. Sekarang tak pikir baju raya. Tapi pikir baju nak masuk U nanti. Hahahaha.
    Jom kita rebut peluang 10 malam terakhir Ramadhan ni. Allahhuakbar :')

    ReplyDelete
  3. semalam baru makan puding karamel. tapi tak buat sendiri, beli je. heheee
    hazy pun sekarang dah tak kisah sangat pasal baju raya ke apa semua. sekarang ni kalau dah dpat kumpul satu family masa raya pun dah happy sangat. Selamat berspegetti carbonara ye kak =)

    ReplyDelete
  4. Macam kucing saya yg si oren tuh, asyik nk kacau jee time keje.hehe

    ReplyDelete
  5. Zaman kanak2 excited nak Raya kan ;)

    ReplyDelete
  6. sedap la pulak puding caramel tu.. persediaan raya tahun ni biasa biasa je.. misi berjimat cermat..

    ReplyDelete
  7. wuuu rajinnya.. saya sejak menjadi penganggur terhormat dan bekerja sendiri ni.. habiskan masa online je..huhuhu

    ReplyDelete
  8. Assalam akak dah buat cabonara skeali utk puasa. Alhamdulillah bila adk adik suka makan si kakaknya ni lebih suka masak :)

    ReplyDelete