Menu-Menu Sepanjang Tempoh PKP!

by - 13:03:00


Assalamualaikum dan selamat tengah hari!

Cuti cuti PKP ni dah masok fasa ke 3. Korang buat apa? Aku kalau dok rumah ni suka mencuba resepi resepi viral dekat facebook tu. Sebab petang petang aku bosan. So tengok bahan ada dekat dapur lagi kita pun mula kan operasi buat makanan viral seperti :
  • Dalgona Coffee
  • Sagu Gula Melaka
  • Puding Harum Manis
  • Keropok Lekor
  • Kek Batik
  • Ais Krim Choki-Choki
  • Karipap Ayam
  • Kacang Botak
  • Kuih Cara Manis
Tu antara menu menu yang aku pernah buat sepanjang PKP! Alhamdulilah menjadi walaupun sesetengah tu antara first time buat. Aku pegang konsep untuk tidak derhaka pada resepi yakni ikot segala sukatan yang telah ditetapkan oleh cik cik google tu. Hehehe! Dok rumah masa terluang banyak, sebab kuliah online pun ikot masa yang telah ditetapkan. Dah takde tanggungjawab perlu pikul selain menyiapkan assignment dan hadir ke kuliah online. So korang buat apa mengisi masa sepanjang tempoh pkp ni? Hehehe!

Puding Harum Manis

Puding Harum Manis

Kacang Botak!

 Bahan-Bahan Kek Batik

 Ais Krim Malaysia Versi Choki-Choki 

Karipap Ayam 

Alhamdulilah tu je antara gambar yang sempat aku snap. Jangan lupa tagline #KitaJagaKita #StayAtHome #StaySafe everyone! Itu pilihan kita. Ayoh kita berdoa semoga Malaysia semakin pulih dan kita dapat kembali kepada keadaan seperti biasa. Amin! Jumpa next entry!

Lots of love Ecahh, 

You May Also Like

12 Comments

  1. Wehh! Seronoknya sedapnya. Rajinnya Aisyhah :D

    ReplyDelete
  2. @Hanna Illy Alhamdulilah. Sebab kadang tktahu apa. Geram dok tengok resepi viral viral kt fb. Buat mane senang ja hehe.

    ReplyDelete
  3. everything look so good. omg!

    ReplyDelete
  4. Rajinnya....done follow #2353

    ReplyDelete
  5. Meriah sungguh resepi viral musim pkp ni.. :)

    ReplyDelete
  6. ice cream tu nampak sangat sedap dan lagi sedap bila hari jumaat ni hihih

    ReplyDelete
  7. wow. terbaik ni.
    aida dah plan. moga menjadik lah, aisyhah.
    tiap hari ada dessert utk berbuka.
    kuih melayu ke, kek ke. jap lagi nak buat kek milo.

    aida ni setiap resepi mesti derhaka :) ha ha ha ha...
    tak pernah folo 100% sebab kekadang tu kekangan bahan kat rumah.
    then, bab gula, normally aida kurang kan.

    ReplyDelete
  8. sedapnya puding tu..! nak cuba je...hehe..
    duduk rumah ni mmg mcm2 nak masak..dah 1 hal kena keluar beli barang pula..haha

    ReplyDelete