Tutorial : Cara nak tau berapa banyak follow blogger

by - 12:14:00

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan ashelamat pagi,

Harini aku nak bagitau cara nak tengok banyak mana kita dah follow. Sebenarnya, aku baru perasan lately ni bila design blog customer. Di bahagian bloglist laa yang aku perasan, dan ini mungkin salah satu untuk kita tau berapa banyak blog kita dah follow, jom nengok! Ecah share ya ^_^
  • Buka dashboar --> Pilih Layout
  • Add gadjet --> Cari bloglist (Bagi yang belom ada, kalau dah ada boleh buka bahagian bloglist sesiap ya )
  • Pilih add to list seperti gambar dibawah.

  • Tick di bahagian " Blog i'm following
  • Akan terpapar di bahagian bawah seperti ni
  • Tadaa siap, boleh nengok di situ ( 0 of ........)


Senang kan, berapa banyak dah anda follow? Kept blogwalking gais!! Hehehe. Ecah dah follow sebanyak 1892 blogger. Yehahaha. Semoga membantu...

Lots of love ecahh, 

You May Also Like

1 Comments

  1. Hi, terima kasih untuk tutorial... Aina dah check, aina following 1750 :)

    ReplyDelete