Cara nak tingkatkan CPUV dari Nuffnang!

by - 15:30:00

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan selamat petang,

Ketika entry ni ditulis, takdaklah nak kata banyak sangat CPUV dalm blog aku ni, tapi alhamdulilah sejak kembali aktif dalam dunia blogging, ada jugaklah CPUV aku yang sentiasa dalam keadaan on-going status. Kalau tak sejak blogging 2011 dulu, nak lekat 1 CPUV pon susah. Entry kali ni bukan bermaksud nak menunjuk ke apa, niat aku cuma nak share dan membantu anda semua. Alhamdulilah, iklan dah on going dalam blog ni sebanyak 18 iklan yang bertempek di ruang blog ni.


Selain tu, aku juga banyak dapat maklumat daripada sesi blogwalking dan di encik google tentang cara nak naikkan CPUV Nuffnang ni, antaranya ialah :-
  • Selalu buat entri atleast satu hari, satu entri:
  • Rajin update Survey di Nuffnang
  • Rajin hantar ticket ke nuffnang (Soalan yang simple simple pon takpa)
  • Pastikan ketiga tiga iklan nuffnang dipasang seperti yang dikehendaki
  • Cuba maintankan traffic view (Set target dalam sehari nak berapa, nak cuba capai) * Ingat, follower ramai tak menjamin traffic view akan sentiasa tinggi ya
  • Rajin blogwalking ke blog lain, dan pastikan tinggal jejak sama ada di kotak sembang ataupun di ruang komen.
  • Anjurkan segmen, giveaway atau apa apa contest supaya blog anda cepat untuk dikenali
  • Rajinkan diri untuk join segmen, giveaway dan contest yang dianjurkan oleh blogger lain
  • Ping kan blog anda di laman laman tertentu seperti pingbusuk.org dan sebagainya.
Ni jelah ilmu yang boleh aku share kan dan benda ni jelah aku praktikkan. Cuma ada satu dua belom aku follow lagi cara ni. Tips di atas ni, aku buat dalam masa 2 minggu pon dah nampak hasilnya. Yang penting kena rajin dan jangan memalas ya. InsyaAllah. Benda ni memang ramai yang dah tahu, tapi buat adik adik blogger yang masih baru dalam dunia blog bolehlah jadikan panduan. Selain tu, kalau ada ilmu nak share boleh tinggalkan diruangan komen ye. Hihihihi.

Lots of love ecahh, 

You May Also Like

10 Comments

  1. setuju ngan tips ni, terutamanya yg kena rajin update blog tu :)

    ReplyDelete
  2. @Farhana Zukri Hihihks. Betul tu. Rajin update benda bermanfaat lagi ramai yang akan datang ke blog kita. Tapi semua tu berbalik kepada keikhlasan dan input yang disampaikan..hikhikss

    ReplyDelete
  3. WOahhhh you really have a good deal with Nuffnang ! congratulations . Since I start put nuffnang at my blog , I never check them till now , well then I should check em kan , hehe Btw Pink? You mean "Ping" right ? hehe Btw Thanks for sharing this informative tips to us . Really appreciate that a lot :)

    ReplyDelete
  4. @Syamsid Dhuha Yaa I mean "ping" not pink. Maaf typo. Hihihik. Btw why not you check kan. Hihihi :)

    ReplyDelete
  5. Terima kasih perkongsian tips ni ya ecah...

    ReplyDelete
  6. Hahahah pink :p ahahaha. Terima kasih cik aisyhah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. thanks :) ilmu yang sangat berguna :D

    ReplyDelete
  8. Aduh,lama xupdate srvey nuffnang.huhu

    ReplyDelete
  9. Assalamualikum,sis..macam mana nak hantar ticket tu ya?boleh request tutorial x..hehe

    ReplyDelete