Rabun Seusia Muda

by - 20:33:00

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum, dan selamat malam.

Mesti ramai geluit dah nakpi terawehh kan? Ngah prepare cengtu,tapi aku sempat lagi nak mengupdate kan diri. Masa itu emas. Ahahaha. Siapa rabun ni, hm aku sendiri rabun dan aku sendiri rasa macam mana hidup tanpa kekasih abadi selamanya spek mata tu. Entry ni tak menarik la kot, sebab idea pon datang tetiba nak share pasal mata.
Aku ni start rabun mesti dah tingkatan 1 atau 2 la kot sebabnya semua benda aku tengok kabur. Masa tu bila cakap dekat mak, memang nya takkan pecaya. Mungkin takutnya aku yang over nak memakai. Tak apa, biarkan jela dah lepas. Kisah ni bermula masa sebelum trial pmr weh. Walawey masatuuuu...

Masatu keluar bandar dengar kakak, dia ni senang ja ajak je terus gi tak tunggu. Bukan senang nak pau dia balik malaysia, kahkah! And then, buat pemeriksaan mata, haha abang tu cakap aku wajib pakai spek. Makkk pecaya dak kata anak anak mu ni. Hmmm and then ai terus buat spek tanpa fikir. Jangan tanya la power masa tu berapa dah jadi nostalgia...hahahaha.
Kekasih abadi tu berkhidmat sehingga tahun ni. Weh hampir 4-5 tahun dh. Aku tukar sebab dia dah ada penyakit tua, hahahahhaha. Asal pakai lama sakit kepala menyerang. Alhamdulilah kini berkasih baru tapi kasih lama masih tersimpan abadi di dalam almari. 

Jujur cakap, sapa nak pakai spek sangat kan. Aku penah mencubakan diri memakai contact lens. Wahahaha, memang berjaya la tapi pecayalah tak selesa seperti pakai spekmata. Ngehngeh tu bagi pendapat aku lah.  Orang kaya ja pakai lens ni setiap masa, aku as a student tak mampu lagi untuk memilikinya yang hampir dekat seratus, entah lebih? [ yang bercorak] Agaknya, sekarang sayang tak mata?

Kita tak mampu dapat hidup dengan lancar tanpa kasih abadi. Tapi dengar kata sekarang boleh buat lazer or pembedahan untuk nampak seperti biasa? Cer google kot ada. Tapi hargailah sebelum anda rasa peritnya....... Orang pakai spek ni unik kot, hehehe.

Entry yang kelaut, undur diri. Muahahaha. Salam Ramadhan :')

Lots of love ecahh.

You May Also Like

7 Comments

  1. kita rabun jugak . tapi tak suka pakai spek :( .selalu pakai contact lens dulu . tp bila realise lens ada bahayanya so stop guna dah .

    ReplyDelete
  2. bykkan makan karot...hihi.insyAllah improve eyesight,,,kalau tak , makan carotomax sebiji sari..insyAllah bole kurangkan power :)

    Salam ramadhan!

    ReplyDelete
  3. Akak baru2 ni g cek doktor sekali doktor kata ada rabun sikit. Dulu mata ok je. Semenjak keje mengadap PC and selalu balik malam kene cahaya lampu kereta

    ReplyDelete
  4. gua jenis rabun tp tak sedar diri, tanak pakai speck, pakai bila terdesak sgt je >_<

    ReplyDelete
  5. dulu masa tak rabun, nak sangat makai spec. bila dah rabun, alamak aihh, tudung asyik kembang je. tak pakai kang tak nampak jalan pulak. hehee.

    ReplyDelete
  6. Akak pun rabun ecah..dari sekolah rendah lagi...ermmm..

    ReplyDelete
  7. Orang kata kalau orang rabun bila buka spek nanti pendengaran akan jadi kurang, betul ke ? Ahaks.

    ReplyDelete