Persiapan Akhir Sebelum Melangkah ke Tahun Baru (2015)

by - 10:43:00

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum and good morning reader.

Alhamdulilah,harini aku diberi kesempatan untuk update lagi pada hari jumaat tahun tahun akhir ni. Jumaat terakhir pada tahun ni kan? 

Cuti sekolah baru ni buat apa? Pasti ramai yang melancong kan yakni luar dan dalam negara? Hidup aku simple ja tak ada yang menarik untuk di kongsi. Tahun ni aku ulang alik dari perlis ke sungai pertani. Ok lah juga dari duduk rumah untuk tambah lemak tepu ni kan hihihi. Kalau tahun tahun sebelum nya ayah akan amik ticket bas ke kuala lumpur. Kat sana ada sedara lepastu abang aku pon kerja dekat shah alam. At the same time, boleh melawat sekali. Hahahahhaah. Nak tengok tak roti teloq meleleh dekat sungai pertani? Sedap!! 


Hahaha. Nampak sedap kan? Air jagung abang jo pon sedap weh! Aku kalau lalu taman ria memang kompem singgah! Nah aku belanja se gambar!! Air dia memang cukup lengkap la orang cakap rasa lemak manis dia perghh memang akan minum tiap hari tau dak!!! Maaf,air dah habis disedut ^_^


Dalam keasyikan bercuti la orang kata, aku pon terlupa lah tentang sekolah. HAHAHAH. Ditakdirkan kelmarin ayah ajak keluar bandar beli kain ela tu. Yelah form six sekarang kan dah sistem baru yaitu baju bebas berkurung dan sopan bagi perempuan manakala bagi lelaki berkemaja dan sluar slack. Alaa alaa cikgu praktikal gitu! Jadi memang sistem ni menarik tapi bagi pelajar jenuh nak matching baju dengan tudung setiap hari yedok? Ahahahaa. Sistem baru ni sekarang pon ikut sem. I think ok laa tapi kalau kita tak usaha macam mana nak berjaya right? InsyaAllah.. ;P


Murah murah murah! Kali ni aku amik corak batik. Kan dah cakap maca cikgu praktikal gitu. Kikikih. Bergaya sakan baq hang. Cikgu pon mesti ada jeles. Opps niat kami untuk belajar seperti budak lain. Dua pasang hanya RM55 sahaja iaitu ikut standard se pasang baju 4 meter!


Alhamdulilah buku pon dah siap balut. Buku ni beli masa dapat voucher buku masa sem pertama so beli sesiap lah kan. Nanti perlu tambah sedikit je lagi untuk buku yang lain. Alhamdulilah semua sudah selesai. Alat alat tulis aku guna yang lama lagi sebab masih elok kan. Hihihihi. Alaa form six bukan macam budak budak comel tu. Kita lebih berfikiran matang dan cuba mengelakkan pembaziran. Semoga tahun baru ni akan menjadi lebih indah untuk melakar. Ingat ini tahun akhir dan dapat pengalaman untuk menjadi senior,HIHIHIH.
Akhir kata, ayuh semua kita doakan kepada mangsa banjir di pantai timur atau di mana sahaja untuk terus tabah dalam menghadapi ujian Allah ni. InsyaAllah.

Lots of love Ecahh,

You May Also Like

8 Comments

  1. Haah kesian kan area pantai timut tu. Skrg kelantn dh 70% banjir. Btw goodluck ke sekolah ala ala cikgu kikih. Chaiyok!! Have a nice day and slmt thun baru..😍

    ReplyDelete
  2. Bestnya boleh lawan cikgu bergaya. ;p Good luck untuk 2015 ya? ^w^

    ReplyDelete
  3. Bestnya boleh lawan cikgu bergaya. ;p Good luck untuk 2015 ya? ^w^

    ReplyDelete
  4. @Barniyah Ammara Hahahaha. Mane ada lawan nye. Hihik. Seakan gitu lol.

    ReplyDelete
  5. perghhh telur diaaa... memikat!!

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap betul roti telur meleleh tuhh. haishhh

    ReplyDelete
  7. salam ukhwah, seronok juga f6 sekarang berpakaian bebas macam ni, kalau dulu memang pakai baju sekolah biasa dan kain je berlainan dari pelajar junior..all the best :)

    ReplyDelete
  8. Salam singgah, selamat tahun baru..

    jom terjah segmen: http://studioous.blogspot.com/2015/01/sponsor-1st-segmen-kerjaya-blogger-ipt.html

    ReplyDelete